Pages

PUISI : Soalan Tiada Jawapan

Bismillahirahmanirahim,

Tatkala mata terbuka hati tertutup,
Cinta tanpa rasa,
Sayang berlandaskan benda,
Aku tertanya apakah kita?

Hari ini berdosa esok bertaubat,
Hari ini buat lagi esok menyesal,
Tak ada kesudahan dalam kehidupan,
Adakala terdetik hati rasa tidak berguna,
Namun,

Wanita minat memancing?

Assalamualaikum.
Gambar hiasan

Kerap orang 'bertanya khabar' tentang hobi yang selalu dipelopori oleh majoriti lelaki. Budu sama seperti wanita lain juga, tak minat pun dengan aktiviti memancing pada mulanya, berpanas dan merentungkan kulit. Segalanya berlaku salepas Budu keluar dari wad and duduk dirumah hampir dua bulan lebih tanpa beraktiviti lasak selepas stop hiking.

Terserempak dengan Ex-Bf?

Assalamualaikum,

Wah! Wah! tajuk...kemain.

Al-Kisah terjadi bulan lepas, masa tu Budu ke IOI MALL ada family lunch. Masa tengah pusing-pusing, perut rasa memulas terus den terkejor pergi toilet. Masa tu tiba-tiba teringat ex bf. Berjalan tak sampai berapa langkah Budu terpandang

Bulan ke-2 Seorang Pelajar


Prof Kesayangan
Assalamualaikum,

Genap dua bulan Budu menjadi seorang pelajar. Bulan pertama excited-lah, masuk bulan kedua, lambakan kerja rumah semakin bertambah-tambah. Ah! ambil 4

(2017) Sindiket Penipuan Melanjutkan Pelajaran Ke UITM

Assalamualaikum, salam ukhwah kepada rakan blogger dan pembaca. Belum terlambat Budu ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha. Kesibukan kerja dan tugas menyebabkan Budu langsung tak ada masa untuk jenguk blog yang dah usang dan berhabuk ni. Lagipun tak ada peluang nak fikir apa-apa idea nak dimasukkan ke dalam blog ni. Menjadi penulis blog pun dah kena bersaing sekarang terutama blog personal macam Budu ni.

Melanjutkan Pelajaran

Assalamualaikum...

Sorry geng sebab lama sangat Budu tak tulis blog ni. Tak sempatlah. Bukan sebab sibuk kerja tetapi sebab sibukkan diri dengan gym and bersukan. Berdasarkan tajuk, Budu nak cerita tentang niat Budu nak sambung pengajian. Cewah! Aku cakap dah macam ayat student. Haha Budu bercadang nak repair balik result

DAPATKAN! Koleksi Pakaian MANGO Malaysia Online


Semua orang mahu kelihatan cantik bukan? Ada begitu banyak cara untuk tampil cantik namun antara yang paling mudah namun agak melecehkan ialah dengan menjaga penampilan. Anda harus tahu apakah gaya yang sesuai dengan anda dan jenis pakaian apakah yang paling sesuai untuk digayakan. Namun apa yang paling penting ialah anda harus memilih sesuatu yang

Stories Of LIfe Kampung Girl : 1

KEHIDUPAN...
Di sepanjang kehidupan, aku selalu mengharapkan agar suatu masa nanti, aku bakal ditemukan dengan seseorang yang bisa saling menjaga, mendidik dan berbahagia. Pun begitu, kehidupan bagaimana selalu di ingini manusia, melainkan mengharap segalanya benar-benar sempurna.

Sehabis pengajian di menengah atas, aku berhajat seperti gadis sebayaku iaitu mencari pekerjaan agar mampu menyara diri dan meringankan beban keluarga, walaupun sedikit tetapi membantu. Suatu masa agar tidak perlu lagi meratah makanan dari lebihan orang lain atau terpaksa menadah telinga mendengar caci nista dari golongan lebih berkemampuan. Aku juga berharap

Oh No! Obesiti

Assalamualaikum

Perghhh lama giler tak update blog ni. Bukan sekadar bersawang malah berhabuk. Idea dan identiti pun lesap sekali. Apapun Budu menaip disini selama ni bukanlah untuk publisiti atau kerana duit sangat pun. Bab tu Budu mengaku tak terer dan sefemes blogger lain tetapi setiap orang ada kepentingan dan identiti sendiri. Ceh! jauh pula melalut.

Hidup Penuh Ber-aktiviti


Sejak berhenti kerja, hidup ni rasa stress dan tak seronok lagi. Apa yang kita pernah buat dulu semakin hari dah semakin hilang dan terbatas. Sometimes, kena plan satu aktiviti yang boleh buat kita rasa tenang dan habiskan masa dengan buat sesuatu. Bukan sekadar duduk dan tunggu je bila ajal tu nak sampai kan..

Pengalaman 5 kali di suntik


Cerita bab suntik menyuntik ni, ramai yang ngeri bila tengok jarum, dengar je nak kena suntik dah picit kepala. Macam mana tu? Budu rasa, Budu seorang je kot yang ada pengalaman macam ni. Budu pun tak tahu apakah malangnya nasib masa masuk wad kali ni. Selalunya paling banyak

Bagai 'hidup' selepas 'mati'



Alhamdulillah di atas segala nafas yang masih terhela, adakala leka itu tak terpisah dari kebiasaan. Tanggal 31 Januari 2017, Budu dimasukkan ke wad akibat jangkitan kuman pada pundi kencing dan salurannya jadi bermalam jugalah Hospital Columbia tu selama 5 hari. Bila dah keluar, setiap hari
COPYRIGHT@Hak Milik Kekal